O NAMA

Naše prezime spominje se još davne 1398, a nastalo je od imena Ostoja. Kralj Stjepan Ostoja bio je poznati vladar Bosne u 14. stoljeću. Iako se geneza našeg prezimena Ostojić od kralja Stjepana Ostoje do danas direktno ne može dokazati, današnji geneolozi je ne isključuju. Naša vina zato danas ponosno nose imena kraljeva Ostoje, Stjepana Ostojića i Radivoja Ostojića, kao i kraljica Ostojićki: Vitače, Kujave i Jelene.

Kod nas možete iskusiti čari seoskog turizama, kušati domaće hercegovačke specijaltitete i vrhunska autohtona vina. Naš prostrani restoran pogodan je za slavljeničke domjenke kao što su krštenja, pričesti i krizme.

Podrum Ostojić - obitelj
Podrum Ostojić - grb

Tradicija


Prenoseći i usavršavajući znanje o grožđu i vinu s koljena na koljeno, obitelj Ostojić je došla do zavidnog znanja i kvaliteta u izradi vina, tako da danas iz podruma Ostojić izlaze kvalitetne i poznate vrste vina u BiH i cijeloj Europi.

Hercegovačko podneblje kamena i sunca pruža savršene uvjete za uzgoj i preradu najkvalitetnijih sorti grožđa, posebno u tome prednjači Čitlučko područje, Brotnjo gdje se i nalaze najkvalitetniji Hercegovački vinogradi poznati po vinima i grožđu već stoljećima.

Podrum Ostojić