Početna
 

O nama

  Naši proizvodi
  Motel
  Hotel
  Kontakti
 

Monako 2000 d.o.o.
Potpolje 51, Čitluk
Bosna i Hercegovina

Vinova loza se u Hercegovini uzgaja od davnina. O tome svjedočespomenici iz rimskog doba, grozdovi na srednjevjekovnim stećcima i drugi dokumenti.


Hercegovac ni u najtežim vremenima nije napustio uzgoj vinove loze. Na škrtom zemljištu, uz tešku obradu, vinogradarstvo je bilo osnov preživljavanja Hercegovačkog seljaka. Vino ga je pratilo u životu i u smrti.

Ekološke prilike ovoga kraja utjecale su da nastanu specifične sorte osobitog kvaliteta, koje daju karakteristična vina. To su žilavka i blatina.
 
Tradicija
 

Prenoseći i usavršavajući znanje o grožđu i vinu s koljena na koljeno, obitelj Ostojić je došla do zavidnog znanja i kvaliteta u izradi vina, tako da danas iz podruma Ostojić izlaze kvalitetne i poznate vrste vina u BiH i cijeloj Europi.

Hercegovačko podneblje kamena i sunca pruža savršene uvjete za uzgoj i preradu najkvalitetnijih sorti grožđa, posebno u tome prednjači Čitlučko područje, Brotnjo gdje se i nalaze najkvalitetniji Hercegovački vinogradi poznati po vinima i grožđu već stoljećima.

Iz našeg proizvodnog programa izdvajamo:
vrhunska vina Žilavku i Blatinu, flaširanu u ambalažu od 0,75 i 0,20 litara, zatim domaću lozu, travaricu i orahovaču, te extra lozu.

  
Copyright (c) 2008. Monaco 2000 d.o.o. All rights reserved.
Webdesign and webhosting by Vanima